Opmaken echtscheidingsconvenant

Wat is eigenlijk een convenant? Een convenant is niets meer en niets minder dan een “afspraak op papier”. Als je gaat scheiden maak je bepaalde afspraken over een aantal onderwerpen. Hierbij kan je denken aan: de kinderalimentatie, de partneralimentatie, de woning, de verdeling van diverse zaken, pensioen enz.

Houd er rekening mee dat het een momentopname is en dat dit in de praktijk enorm aan veranderingen onderhevig is. Aanpassingen in de toekomst kan je het beste in onderling overleg doen, anders moet je elk jaar naar een mediator en dat kost nogal wat. Kom je er samen niet uit, dan kan je altijd nog naar een mediator. Kom je er ook met een mediator niet uit dan gaat uiteindelijk een rechter je vertellen hoe e.e.a. opgelost moet worden. Dit kan je het beste, om heel veel redenen, voorkomen. Daar wordt namelijk niemand gelukkig van. Met het convenant kan je elkaar wel wijzen op de gemaakte afspraken. Dat is ook de reden dat je dit vastlegt. Dit document wordt door de rechtbank bevestigd en heeft daardoor een executoriale titel (ofwel een document waarmee een recht kan worden afgedwongen).

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat