Overlijdensrisicoverzekering

Overlijden….één van de grootste, al dan niet het grootse, financiële risico bij de aankoop van een woning.

Wanneer je samen een huis koopt, wordt een hypotheek vaak bepaald op basis van een gezamenlijk inkomen. Of je koopt een huis alleen voor jou en je kinderen, waarbij de hypotheek op alleen jouw inkomen wordt bepaald. In beide situaties is de klap extreem groot wanneer één van beide partners of de alleenstaande ouder weg valt. Buiten het verlies, het verdriet en het gat wat iemand achterlaat, heeft dit in de meeste gevallen ook een grote invloed op de financiële situatie. Kan je de hypotheek nog betalen? Zijn er misschien kinderen en wil je een dag minder gaan werken? Is er geen ouder meer en blijven de kinderen alleen achter?

Niemand wil in deze situatie terecht komen, maar het volledig uitsluiten gaat helaas niet. Om die reden wordt er een overlijdensrisicoverzekering geadviseerd, voornamelijk bij het afsluiten van een hypotheek. Ook al is het ook goed om stil te staan bij een overlijdensrisicoverzekering, wanneer je een woning huurt, ook dan kan de financiële situatie in 1 klap achteruit gaan. Een overlijdensrisicoverzekering is een product wat het risico op overlijden (deels) afdekt door middel van een uitkering in geld. In veel gevallen gaat deze uitkering rechtstreeks naar de geldverstrekker, waardoor de hypotheek wordt afgelost en er buiten de persoonlijke situatie niet ook nog een financiële situatie ontstaat die voor nog meer problemen kan zorgen of waarbij iemand over moet gaan tot verkoop van de woning.

Een overlijdensrisicoverzekering is een risico product, wat in houdt dat er voor een bepaalde looptijd premie over wordt betaald. Wanneer het risico zich voordoet binnen de looptijd van de verzekering (vaak 30 jaar looptijd) zal de polis uit keren. Is de looptijd van de polis voorbij, dan zal er geen uitkering plaatsvinden en vervalt de dekking voor dit risico. Vaak is het dan wel zo dat het risico ook al tot het minimum is beperkt.

Wij hebben de keuze uit vele verzekeraars en kunnen je dus altijd een heel scherp aanbod doen.

Voor advies ben je altijd van harte welkom.

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat