Autoverzekering? Denk ook aan de passagiers!

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Je auto heb je uiteraard goed verzekerd. Maar hoe zit het met de passagiers en de bezittingen die je aan boord hebt? Als die beschadigd raken, kun je geen beroep doen op je autoverzekering.

Zelfs als die schade buiten jouw schuld om ontstaat, is het vaak lastig of zelfs onmogelijk om de kosten ervan te verhalen. Een kleine schade is vaak nog wel te overzien. Maar wat als het om een serieus bedrag gaat, omdat er voor duizenden euro's bagage of andere dure spullen verloren gaan? Of als een van je passagiers letselschade heeft?

Hier komen de ongevallen inzittendenverzekering en de schadeverzekering inzittenden in beeld. Maar welke van die twee moet je kiezen?

Hoe zit het bij letselschade?

Letselschade kan variëren van een kleine verwonding tot blijvende invaliditeit en zelfs overlijden. Een ongevallen inzittendenverzekering biedt in zo'n situatie financiële steun door een vast bedrag uit te keren als een inzittende van jouw auto lichamelijk letsel oploopt. De schuldvraag speelt hierbij geen rol.

Meer zekerheid bij schade

Een schadeverzekering inzittenden is over het algemeen iets duurder, maar wel veel uitgebreider. Deze aanvullende verzekering dekt naast letselschade namelijk ook schade aan bagage en persoonlijke bezittingen. Verder wordt de werkelijk geleden schade vergoed, wat je nog meer zekerheid biedt.

Beste keuze

Welke verzekering de beste keuze is, hangt af van wat jij belangrijk vindt. Heb je vaak waardevolle spullen in de auto of wil je zeker weten dat alle eventuele schade is gedekt? Dan is een schadeverzekering inzittenden waarschijnlijk de beste optie voor jou. Wil je vooral zekerheid bij letselschade? Dan is een ongevallen inzittendenverzekering wellicht voldoende.

Veilig op weg

Twijfel je welke aanvullende autoverzekering het beste bij jou past of heb je een andere vraag over je (aanvullende) autoverzekering? Als je vertrouwde adviseur staan we altijd voor je klaar. Maak gerust een afspraak of stel je vraag. Wij helpen je graag verder, zodat jij én je passagiers veilig en goed verzekerd op weg kunnen.‍

Ander nieuws

Mockup

Kind op kamers? Vergeet de verzekeringen niet!

Gaat jouw kind binnenkort op kamers? Spannend! Maar wist je dat veel jongeren die uit huis gaan vaak vergeten om belangrijke verzekeringen [...]
Lees meer
Mockup

Misverstanden rondom hypotheekrenteaftrek

Er bestaan de nodige misverstanden rondom de aftrekbaarheid van de rente die je over een hypotheek betaalt. In dit artikel gaan wij in op [...]
Lees meer
Mockup

Eurocross: 'Veel reizigers onderverzekerd'

Volgens alarmcentrale Eurocross is de zomer van 2024 ‘redelijk normaal’ verlopen. Wat wel opvalt, is dat veel meer vakantiegangers niet of [...]
Lees meer