Wat is het verschil tussen een appartement of een eengezinswoning?

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Ben je van plan om binnenkort een (andere) woning te kopen? Dan sta je voor een belangrijke keuze: kies je voor een appartement of een eengezinswoning? Beide hebben hun eigen unieke kenmerken. Hier zetten we de belangrijkste verschillen voor je op een rij.

Wil je graag een appartement? Dan koop je niet alleen je eigen woonruimte, maar ook een aandeel in de gemeenschappelijke ruimtes zoals de hal, de lift en het dak. Dit gedeelde bezit beïnvloedt het onderhoud en de opstalverzekering. Bij een eengezinswoning ben je zelf verantwoordelijk voor alle onderhoudskosten en de opstalverzekering, terwijl bij een appartement deze kosten worden gedeeld door alle eigenaren.

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Als je een appartement koopt, krijg je te maken met de Vereniging van Eigenaren (VvE). Deze organisatie beheert de gemeenschappelijke delen van het gebouw en zorgt voor het onderhoud, de verzekering en de administratie. Een actieve en goed functionerende VvE kan veel zorgen wegnemen. Als eigenaar ben je verplicht lid van de VvE en betaal je maandelijks een bijdrage.

Voordelen van een appartement

Een appartement heeft verschillende voordelen. Zo zijn de onderhoudskosten vaak lager, zijn de energiekosten meestal minder en liggen voorzieningen vaak in de buurt. Voor mensen die in het centrum willen wonen en geen tuin nodig hebben, kan een appartement een aantrekkelijke keuze zijn. Bovendien zijn appartementen doorgaans veiliger dankzij gemeenschappelijke ingangen en intercomsystemen.

Andere verschillen

Bij een appartement heb je te maken met buren boven, onder en naast je. Een rijtjeshuis of vrijstaande woning biedt meestal meer ruimte en privacy, maar de onderhouds- en energiekosten zijn vaak hoger. Ook kan de ligging een rol spelen: bij veel appartementen liggen winkels vaak op loopafstand, terwijl 'gewone' huizen vaak in buitenwijken staan.

Wij helpen u graag

Of je nu kiest voor een appartement of een eengezinswoning, voor het afsluiten van de hypotheek van je nieuwe huis neem je natuurlijk contact op met ons kantoor. Als jouw vertrouwde adviseur staan we klaar om je te helpen bij het vinden en afsluiten van de hypotheek die het beste bij je past. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Ander nieuws

Mockup

Kind op kamers? Vergeet de verzekeringen niet!

Gaat jouw kind binnenkort op kamers? Spannend! Maar wist je dat veel jongeren die uit huis gaan vaak vergeten om belangrijke verzekeringen [...]
Lees meer
Mockup

Misverstanden rondom hypotheekrenteaftrek

Er bestaan de nodige misverstanden rondom de aftrekbaarheid van de rente die je over een hypotheek betaalt. In dit artikel gaan wij in op [...]
Lees meer
Mockup

Eurocross: 'Veel reizigers onderverzekerd'

Volgens alarmcentrale Eurocross is de zomer van 2024 ‘redelijk normaal’ verlopen. Wat wel opvalt, is dat veel meer vakantiegangers niet of [...]
Lees meer