Eurocross: 'Veel reizigers onderverzekerd'

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Volgens alarmcentrale Eurocross is de zomer van 2024 ‘redelijk normaal’ verlopen. Wat wel opvalt, is dat veel meer vakantiegangers niet of onvoldoende is verzekerd.

Eurocross had topdrukte verwacht op de Europese wegen vanwege de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs en het EK in Duitsland. Maar uiteindelijk waren er maar weinig reizigers die in de problemen kwamen door de sportzomer. Veel vakantiegangers omzeilden Parijs tijdens de Olympische Spelen, en het aantal gevallen van autopech viel mee.

Weinig meldingen noodweer

Daarnaast was het aantal meldingen door extreme weersomstandigheden dit jaar laag. Alarmeringen als gevolg van noodweer of bosbranden bleven uit, wat uitzonderlijk is. In totaal ontving de alarmcentrale 26.000 telefoontjes van mensen die hulp nodig hadden vanwege autopech, de meeste uit Frankrijk, Duitsland en Italië.

Tijgermug

Opvallend is dat het aantal meldingen van dengue – een virale infectieziekte die ontstaat door een muggenbeet – is verdubbeld ten opzichte van 2023. Door de opmars van de tijgermug, die het virus verspreidt, komt dengue steeds meer voor in Europa, ook in Nederland. Eurocross roept daarom op om reizigers voor te lichten over het voorkomen en behandelen van deze ziekte.

Veel reizigers onvoldoende verzekerd

Verder ziet de alarmcentrale een flinke stijging van het aantal vakantiegangers dat onvoldoende is verzekerd. Vorig jaar kregen ze nog een paar keer per week dit soort meldingen, maar nu is dat dagelijks. Dit leidt soms tot schrijnende situaties waarbij de kosten torenhoog oplopen.

Reisverzekering controleren

Wil je voorkomen dat dit jou kan overkomen? Laat ons dan je reisverzekering controleren. Gratis en vrijblijvend! Neem gerust even contact met ons op, en we regelen het voor je.

Ander nieuws

Mockup

Kind op kamers? Vergeet de verzekeringen niet!

Gaat jouw kind binnenkort op kamers? Spannend! Maar wist je dat veel jongeren die uit huis gaan vaak vergeten om belangrijke verzekeringen [...]
Lees meer
Mockup

Misverstanden rondom hypotheekrenteaftrek

Er bestaan de nodige misverstanden rondom de aftrekbaarheid van de rente die je over een hypotheek betaalt. In dit artikel gaan wij in op [...]
Lees meer
Mockup

Eurocross: 'Veel reizigers onderverzekerd'

Volgens alarmcentrale Eurocross is de zomer van 2024 ‘redelijk normaal’ verlopen. Wat wel opvalt, is dat veel meer vakantiegangers niet of [...]
Lees meer