Kind op kamers? Vergeet de verzekeringen niet!

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Gaat jouw kind binnenkort op kamers? Spannend! Maar wist je dat veel jongeren die uit huis gaan vaak vergeten om belangrijke verzekeringen af te sluiten? Ze hebben vaak geen inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering, terwijl dat wel verstandig is.

Misschien denk je: "Hun spullen zijn toch helemaal niet zo kostbaar?" Maar vergis je niet! Zelfs als de kamer is ingericht met tweede- of derdehands meubels, kan de waarde van de inboedel flink oplopen door bijvoorbeeld hun smartphone, laptop of PlayStation. En wat dacht je van hun kleding? Een inboedelverzekering is daarom geen overbodige luxe. Ook een buitenshuisdekking is meestal verstandig als ze hun dure elektronica regelmatig meenemen.

Wettelijke aansprakelijkheid: verzekerd of niet?

Uitwonende kinderen die studeren vallen vaak – al dan niet tot een bepaalde leeftijd – onder de aansprakelijkheidsverzekering van hun ouders. Studeren ze niet (meer), dan geldt dit niet. In die situaties is het verstandig dat ze zelf een WA-verzekering afsluiten, zodat eventuele schade die door hun toedoen ontstaat, wordt vergoed.

Waarom sluiten jongeren zo weinig verzekeringen af?

Veel jongeren denken simpelweg niet na over verzekeringen. Sommigen vertrouwen er – onterecht – op dat ze nog verzekerd zijn via hun ouders, anderen denken dat het duur is. In de meeste gevallen speelt een gebrek aan kennis een rol. Daarom vinden steeds meer mensen dat lesstof over verzekeringen een vast onderdeel op middelbare scholen zou moeten zijn.

Meer weten?

Heb je vragen over welke verzekeringen jouw kind nodig heeft of wil je zeker weten dat je studerende kind nog onder jouw WA-verzekering valt? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Ander nieuws

Mockup

Kind op kamers? Vergeet de verzekeringen niet!

Gaat jouw kind binnenkort op kamers? Spannend! Maar wist je dat veel jongeren die uit huis gaan vaak vergeten om belangrijke verzekeringen [...]
Lees meer
Mockup

Misverstanden rondom hypotheekrenteaftrek

Er bestaan de nodige misverstanden rondom de aftrekbaarheid van de rente die je over een hypotheek betaalt. In dit artikel gaan wij in op [...]
Lees meer
Mockup

Eurocross: 'Veel reizigers onderverzekerd'

Volgens alarmcentrale Eurocross is de zomer van 2024 ‘redelijk normaal’ verlopen. Wat wel opvalt, is dat veel meer vakantiegangers niet of [...]
Lees meer