Andere woonwensen, maar geen huis te vinden: wat nu?

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Ook als doorstromer is het moeilijk om iets anders te vinden als je huis niet meer voldoet aan je eisen en wensen. Gelukkig zijn er alternatieven om je weer helemaal thuis te voelen in je bestaande woning!

Meer ruimte creëren is een populaire oplossing voor veranderende woonwensen. Bijvoorbeeld door een aanbouw of dakkapel te laten plaatsen. Vaak kun je je hypotheek gebruiken om zo'n verbouwing te financieren. Bijkomend voordeel van het uitbreiden van je huis is dat het daardoor meer waard wordt.

Kleine verbouwing, groot effect

Maar ook een kleinere verbouwing kan al een groot effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan het wegbreken van een muur tussen de keuken en de woonkamer, zodat er een ruimtelijker gevoel ontstaat. Op dezelfde manier kun je van twee kleine kamers één grote maken. Of, door een muurtje te plaatsen, van één grote kamer twee kleinere.

Levensloopbestendig

Met een kleine óf wat grotere verbouwing kun je je huis ook levensloopbestendig maken. Zeker als je een grote woonkamer hebt – of een inpandige garage – is dit relatief eenvoudig te realiseren. Zo niet, dan kun je vaak een prachtig appartement op de begane grond maken door een uitbouw te combineren met een herinrichting.

Wooncomfort

Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, het verhoogt ook je wooncomfort. Goede isolatie zorgt voor een behaaglijk warm huis in de winter en voor koelte in warme zomers. Verder verlaag je de energiekosten ermee. Ook als je wilt verduurzamen, kan je hypotheek je helpen. En wist je dat de overheid tot wel 30% van jouw energiebesparende maatregelen betaalt?

Hogere waarde

Ook voor een woning met een hoger energielabel geldt dat die (aanzienlijk) meer waard is. En mocht je op termijn toch willen verkopen, dan gaat dat een stuk sneller als je een energiezuinig huis hebt. Win-win dus!

Slimme aanpassingen

Hoewel verhuizen soms de ultieme oplossing lijkt, is het lang niet altijd de enige – of beste – optie. Met een paar slimme aanpassingen kun je vaak je veranderde woonwensen vervullen en je huis omtoveren tot een plek waarin je weer jaren vooruit kunt.

Advies op maat

Wil je weten hoe je dat in financiële zin het beste regelt? Neem dan contact met ons op!

Ander nieuws

Mockup

Kind op kamers? Vergeet de verzekeringen niet!

Gaat jouw kind binnenkort op kamers? Spannend! Maar wist je dat veel jongeren die uit huis gaan vaak vergeten om belangrijke verzekeringen [...]
Lees meer
Mockup

Misverstanden rondom hypotheekrenteaftrek

Er bestaan de nodige misverstanden rondom de aftrekbaarheid van de rente die je over een hypotheek betaalt. In dit artikel gaan wij in op [...]
Lees meer
Mockup

Eurocross: 'Veel reizigers onderverzekerd'

Volgens alarmcentrale Eurocross is de zomer van 2024 ‘redelijk normaal’ verlopen. Wat wel opvalt, is dat veel meer vakantiegangers niet of [...]
Lees meer