Autoverzekering? Denk aan je passagiers!

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Je hebt je auto uiteraard goed verzekerd, maar hoe zit het met de passagiers en de bezittingen die je aan boord hebt? Als deze beschadigd raken, kun je niet rekenen op je autoverzekering om de schade te dekken.

Zelfs als de schade buiten jouw schuld om ontstaat, kan het vaak moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om de kosten te verhalen. Kleine schade is meestal nog wel te overzien, maar wat als het gaat om een aanzienlijk bedrag omdat je duizenden euro’s aan bagage of andere waardevolle spullen verliest? Of als een van je passagiers letselschade oploopt?

Hier komen de ongevallen inzittendenverzekering en de schadeverzekering inzittenden in beeld. Maar welke van deze twee moet je kiezen?

Hoe zit het bij letselschade?

Letselschade kan variëren van een lichte verwonding tot blijvende invaliditeit of zelfs overlijden. Een ongevallen inzittendenverzekering biedt financiële steun door een vast bedrag uit te keren als een inzittende van jouw auto lichamelijk letsel oploopt, ongeacht wie de schuldige is.

Meer zekerheid bij schade

Een schadeverzekering inzittenden is doorgaans iets duurder, maar biedt een veel bredere dekking. Deze aanvullende verzekering vergoedt niet alleen letselschade, maar ook schade aan bagage en persoonlijke bezittingen. Hierdoor krijg je een vergoeding op basis van de werkelijk geleden schade, wat meer zekerheid biedt.

Beste keuze

Welke verzekering voor jou de beste keuze is, hangt af van jouw voorkeuren. Als je vaak waardevolle spullen in de auto hebt of als je zeker wilt zijn dat alle mogelijke schade gedekt is, is een schadeverzekering inzittenden waarschijnlijk de beste optie. Als je vooral zekerheid wilt bij letselschade, kan een ongevallen inzittendenverzekering voldoende zijn.

Veilig op weg

Twijfel je welke aanvullende autoverzekering het beste bij jou past, of heb je andere vragen over je (aanvullende) autoverzekering? Als jouw vertrouwde adviseur staan we altijd voor je klaar. Maak gerust een afspraak of stel je vraag. Wij helpen je graag verder, zodat jij en je passagiers veilig en goed verzekerd op weg kunnen.

Ander nieuws

Mockup

Kind op kamers? Vergeet de verzekeringen niet!

Gaat jouw kind binnenkort op kamers? Spannend! Maar wist je dat veel jongeren die uit huis gaan vaak vergeten om belangrijke verzekeringen [...]
Lees meer
Mockup

Misverstanden rondom hypotheekrenteaftrek

Er bestaan de nodige misverstanden rondom de aftrekbaarheid van de rente die je over een hypotheek betaalt. In dit artikel gaan wij in op [...]
Lees meer
Mockup

Eurocross: 'Veel reizigers onderverzekerd'

Volgens alarmcentrale Eurocross is de zomer van 2024 ‘redelijk normaal’ verlopen. Wat wel opvalt, is dat veel meer vakantiegangers niet of [...]
Lees meer