Beveilig jouw pand tegen inbraak

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Ruim veertig procent van de ondernemers krijgt te maken met inbraak, volgens cijfers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). U kunt het risico verkleinen door uw bedrijfspand goed te beveiligen. Hoe tref je passende maatregelen?

Risicoklasse bepalen

Hoe groot is eigenlijk het risico dat er bij jou wordt ingebroken? Dieven worden aangetrokken door een aantrekkelijke buit. Dure apparatuur, merkkleding, sieraden vallen bijzonder in de smaak. Het Verbond van Verzekeraars heeft de Verbeterde Risicoklasseindeling (VRKI 2.0), ontwikkeld. Die deelt bedrijven in, in vier risicoklassen. Met hun online tool kun jezelf uitrekenen in welke risicoklasse uw onderneming valt.

Duidelijke afspraken

Je hoeft niet direct te investeren in dure beveiligingsapparatuur om het inbraakrisico te verkleinen. Met een aantal organisatorische maatregelen kom je al heel ver. Je legt bijvoorbeeld in huisregels vast wie toegang heeft tot jouw bedrijf en waar die personen mogen komen. Maar ook wie toegang heeft tot welke gegevens en hoe de gegevens worden opgeborgen. Registreer welke medewerkers een sleutel hebben, laat hen tekenen voor ontvangst en stel een meldingsplicht in bij verlies. Werf je nieuw personeel? Vraag dan referenties op van de  sollicitanten, zoek informatie over hen op internet en vraag om een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

Inbraakkansen verkleinen

Ook goede afspraken over het openen en afsluiten van het bedrijfspand, verlagen het inbraakrisico. Als de laatste persoon vertrokken is, is er gecontroleerd of alle ramen en deuren zijn afgesloten en is de alarminstallatie ingeschakeld. Houd verder het bedrijventerrein opgeruimd en overzichtelijk en verwijder opklimmogelijkheden. Eventueel huur je samen met andere ondernemers een beveiligingsbedrijf in.

Bouwkundige en elektronische maatregelen

Wil je een stapje verder gaan, dan zijn bouwkundige en elektronische maatregelen op hun plaats. Je zorgt dan voor SKG-goedgekeurd hang- en sluitwerk voor ramen en deuren. Voor sommige bedrijven kunnen inbraakwerende beglazing, rolluiken of traliewerk en antirampalen een uitkomst zijn. Beveiligingsverlichting met bewegingssensoren kunnen dieven afschrikken. En met een inbraakalarminstallatie, toegangscontrolesysteem of beveiligingscamera worden inbrekers snel ontdekt en wordt de politie direct gealarmeerd. Controleer wel even via Omgevingsloket online of je daarvoor een vergunning nodigt hebt.

Schade verzekeren

De schade na inbraak in jouw bedrijfspand kan groot zijn. Goederen, inventaris en bedrijfsdocumenten kunnen gestolen zijn, er is inbraakschade en je moet jouw bedrijf misschien zelfs een tijdje sluiten. Laat ons je daarom adviseren over verzekeringen waarmee je de financiële schade kunt beperken. Als je contact opneemt met ons kantoor, gaan we voor je op zoek naar de verzekeringsoplossingen die bij je passen. Wij laten je dan ook weten welke (aanvullende) beveiligingseisen de verzekeraar stelt voor jouw type bedrijf. En we maken de polissen direct voor je in orde.

Ander nieuws

Mockup

Kind op kamers? Vergeet de verzekeringen niet!

Gaat jouw kind binnenkort op kamers? Spannend! Maar wist je dat veel jongeren die uit huis gaan vaak vergeten om belangrijke verzekeringen [...]
Lees meer
Mockup

Misverstanden rondom hypotheekrenteaftrek

Er bestaan de nodige misverstanden rondom de aftrekbaarheid van de rente die je over een hypotheek betaalt. In dit artikel gaan wij in op [...]
Lees meer
Mockup

Eurocross: 'Veel reizigers onderverzekerd'

Volgens alarmcentrale Eurocross is de zomer van 2024 ‘redelijk normaal’ verlopen. Wat wel opvalt, is dat veel meer vakantiegangers niet of [...]
Lees meer