Hoe duurzaam is jouw huis?

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Heeft u uw koopwoning recentelijk verduurzaamd of staat dit binnenkort op de planning? Dan zult u niet alleen besparen op energiekosten, maar ook de waarde van uw huis aanzienlijk verhogen. Het verschil in waarde tussen woningen met een goed energielabel en die met een minder goed energielabel neemt namelijk steeds verder toe.

Uit onderzoek van Brainbay, in opdracht van makelaarsvereniging NVM, blijkt dat in het eerste kwartaal van 2024 het waardeverschil tussen een woning met een energielabel hoger dan A en een woning met label G € 739 per vierkante meter bedroeg. Voor een gemiddelde woning betekent dit een verschil in waarde van maar liefst € 84.000.

De waardestijging van woningen met een groen energielabel was van 2021 tot begin 2024 aanzienlijk sneller dan die van woningen met een minder gunstig label. Met name vanaf eind 2021 en gedurende 2022 zijn deze verschillen sterk toegenomen, onder andere door stijgende gasprijzen en groeiende aandacht voor duurzaamheid.

In het eerste kwartaal van 2024 bedroeg de gemiddelde transactieprijs voor woningen met een energielabel hoger dan A € 538.000. Voor woningen met label A was dit € 470.000, terwijl woningen met een G-label gemiddeld € 331.000 waard waren. Huizen met een gunstig energielabel worden vaker boven de vraagprijs verkocht en hebben een kortere verkooptijd.

Het volledige rapport is te lezen op de website van de NVM.

Voor meer informatie of vragen naar aanleiding van dit artikel, of als u wilt weten welke financieringsmogelijkheden er zijn voor het verduurzamen van uw woning, kunt u gerust contact met ons opnemen. We helpen u graag met het verkennen van uw opties.

Ander nieuws

Mockup

Kind op kamers? Vergeet de verzekeringen niet!

Gaat jouw kind binnenkort op kamers? Spannend! Maar wist je dat veel jongeren die uit huis gaan vaak vergeten om belangrijke verzekeringen [...]
Lees meer
Mockup

Misverstanden rondom hypotheekrenteaftrek

Er bestaan de nodige misverstanden rondom de aftrekbaarheid van de rente die je over een hypotheek betaalt. In dit artikel gaan wij in op [...]
Lees meer
Mockup

Eurocross: 'Veel reizigers onderverzekerd'

Volgens alarmcentrale Eurocross is de zomer van 2024 ‘redelijk normaal’ verlopen. Wat wel opvalt, is dat veel meer vakantiegangers niet of [...]
Lees meer