Vaak meer mogelijkheden voor woonstarters dan gedacht!

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Droom je van een eigen huis, maar schrik je terug vanwege de stijgende huizenprijzen? Dat begrijpen we goed. Toch zijn er vaak meer mogelijkheden voor starters dan je denkt. We leggen je graag uit hoe je jouw kansen kunt vergroten.

Ben je jonger dan 35 jaar en koop je je eerste woning? Dan kun je duizenden euro's besparen! Je hoeft namelijk geen overdrachtsbelasting te betalen. Dit scheelt je maar liefst 2% van de koopprijs. Deze vrijstelling geldt voor woningen tot € 510.000. Bij een gemiddelde startershypotheek van € 350.000 betekent dit een besparing van € 7.000. Een mooie opsteker!

Meer lenen voor een duurzaam huis

Koop je een energiezuinig huis met minimaal energielabel C? Dan kun je vaak een hogere hypotheek afsluiten. Voor een huis met energielabel A++++ kan dit bedrag oplopen tot maar liefst € 50.000 extra. Ook als je een minder energiezuinig huis koopt en dit wilt verduurzamen, kun je meer lenen. Meer informatie hierover vindt je hier.

Hulp van (groot)ouders

Je ouders of grootouders kunnen je ook een handje helpen bij de aankoop van je eerste woning. Ouders mogen eenmalig bijna € 32.000 (2024) belastingvrij schenken als je tussen de 18 en 40 jaar bent. Daarnaast mogen zij jaarlijks € 6.633 belastingvrij schenken. Grootouders mogen jaarlijks € 2.658 belastingvrij schenken. Dit kan aanzienlijk helpen om je maandlasten te verlagen.

Overweeg een starterslening

Heb je al gehoord van de starterslening? Deze lening, aangeboden door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting in samenwerking met gemeenten, kan het verschil overbruggen tussen de koopprijs en het maximale hypotheekbedrag dat je kunt krijgen. Meer informatie over de starterslening vindt u hier.

Diverse hypotheekvormen

Net als andere woningkopers kun je kiezen uit verschillende hypotheekvormen, elk met hun eigen voor- en nadelen. De meest gangbare zijn de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en aflossingsvrije hypotheek. Het is belangrijk om te weten welke vorm het beste bij jouw situatie past.

Profiteer van renteaftrek

Voor nieuwe hypotheken geldt dat de renteaftrek alleen mogelijk is voor leningen die binnen dertig jaar worden afgelost. Voor starters kan deze renteaftrek een belangrijke besparing opleveren. Zorg dus dat je hiervan op de hoogte bent bij het kiezen van je hypotheekvorm.

Meer weten?

Wil je meer weten of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op voor advies. We staan klaar om je verder te helpen en je woonwensen werkelijkheid te maken.

Ander nieuws

Mockup

Kind op kamers? Vergeet de verzekeringen niet!

Gaat jouw kind binnenkort op kamers? Spannend! Maar wist je dat veel jongeren die uit huis gaan vaak vergeten om belangrijke verzekeringen [...]
Lees meer
Mockup

Misverstanden rondom hypotheekrenteaftrek

Er bestaan de nodige misverstanden rondom de aftrekbaarheid van de rente die je over een hypotheek betaalt. In dit artikel gaan wij in op [...]
Lees meer
Mockup

Eurocross: 'Veel reizigers onderverzekerd'

Volgens alarmcentrale Eurocross is de zomer van 2024 ‘redelijk normaal’ verlopen. Wat wel opvalt, is dat veel meer vakantiegangers niet of [...]
Lees meer