Veilig op de weg met winterbanden

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Het is herfst en op sommige plekken heeft het aan de grond alweer gevroren. Hoog tijd dus om je zomerbanden te verwisselen voor winterbanden!

Zodra de temperatuur onder de 7 graden daalt, is rijden met winterbanden een stuk veiliger én comfortabeler. Het rubber van zomerbanden wordt bij lagere temperaturen namelijk hard, terwijl winterbanden juist zachter blijven. Daardoor is je remweg met winterbanden aanzienlijk korter dan met zomerbanden als het kouder wordt.

Water 'wegwerken'

Ook zorgen speciale lamellen in het profiel van winterbanden voor extra grip, mede omdat ze water en sneeuw beter 'wegwerken' dan zomerbanden doen. En door het zachtere rubber van de winterbanden hebben auto's niet alleen meer grip, maar ook meer rijcomfort.

Veel veiliger

In het koude seizoen is rijden met winterbanden dus veel veiliger. Daarbij kost het niet veel meer dan niet wisselen. Je rijdt immers maar een half jaar op zowel je zomer- als je winterbanden, waardoor de levensduur van je banden verdubbelt. De enige extra kosten die je hebt, zijn de eenmalige investering en de kosten van het wisselen.

Heb je geen plaats om je zomerbanden te bewaren? Geen nood, de meeste garagebedrijven kunnen ze gratis of tegen een kleine vergoeding voor je opslaan.

Meer of minder kilometers

Nu we het toch over je auto hebben: is je autoverzekering nog wel helemaal up-to-date? Misschien ben je ongemerkt wel meer of juist minder kilometers gaan rijden. Als dat zo is, geef het dan even aan ons door, dan kunnen wij je polis erop aanpassen.

Meer informatie

Uiteraard staan we je ook graag met advies terzijde als je andere vragen heeft. Bijvoorbeeld wanneer je twijfelt over de dekkingsvorm van je autoverzekering. Neem dus gerust contact met ons op.

Ander nieuws

Mockup

Kind op kamers? Vergeet de verzekeringen niet!

Gaat jouw kind binnenkort op kamers? Spannend! Maar wist je dat veel jongeren die uit huis gaan vaak vergeten om belangrijke verzekeringen [...]
Lees meer
Mockup

Misverstanden rondom hypotheekrenteaftrek

Er bestaan de nodige misverstanden rondom de aftrekbaarheid van de rente die je over een hypotheek betaalt. In dit artikel gaan wij in op [...]
Lees meer
Mockup

Eurocross: 'Veel reizigers onderverzekerd'

Volgens alarmcentrale Eurocross is de zomer van 2024 ‘redelijk normaal’ verlopen. Wat wel opvalt, is dat veel meer vakantiegangers niet of [...]
Lees meer