Op een (gelijk)waardige manier scheiden

Scheiden is niet altijd het leukste dat er is. Dit gaat vaak gepaard met veel verdriet en emotie. De taak van een mediator is om die emotie te erkennen en herkennen en er daarnaast professioneel mee om te gaan. De mediator zorgt er voor dat beide partijen in deze periode goed geadviseerd worden zodat beide het gevoel hebben dat de mediator voor beide het beste voor heeft. In de praktijk wil het nog wel eens voorkomen dat één van de partijen door verdriet of boosheid bepaalde uitspraken doet die fiscaal en/of financieel verstrekkende gevolgen kan hebben. De mediator is er in dat geval om er voor te zorgen dat een ieder krijgt wat hem/haar toekomt en wat redelijk en billijk is.

Zie er maar eens uit te komen als één van beide fulltime werkt en 4 keer zoveel inkomen heeft als diegene die parttime werkt om bijvoorbeeld thuis te zijn voor de kinderen.

Of als iemand parttime werkt omdat dat nu eenmaal lekker is zodat je veel meer vrije tijd hebt en de ander meer dan fulltime moet werken om alles te kunnen betalen. Dit zijn praktische zaken die wel gelijk moeten worden getrokken zodat beide daar een goed gevoel aan overhouden. Dit valt niet altijd mee en is soms echt een uitdaging.  Dat is ook de reden dat mediation alleen werkt als beide partijen ervoor openstaan om de zaken netjes en eerlijk met elkaar te regelen.

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat