Zakelijke verzekeringen

Wanneer je een bedrijf opstart, dan komt er altijd een hele hoop geregel bij kijken. Er moet een naam voor het bedrijf worden bedacht, inschrijving bij de KvK worden geregeld en er moet geld beschikbaar zijn om te beginnen.

Alleen wordt er vaak nog wel een belangrijk punt vergeten, namelijk de verzekeringen. Als bedrijf loop je, net als privé, ook risico’s die je vaak niet wilt lopen of niet kunt lopen, omdat je net bent begonnen als bedrijf en nog geen geld hebt om die klappen op te vangen. Deze risico’s zijn dan ook vaak te verzekeren op een zakelijke verzekering.

Bij verzekeringen die zakelijk zijn af te sluiten, kan je denken aan een gebouwverzekering, maar ook een verzekering voor bedrijfsschade, wanneer je onverhoopt brand krijgt en niet meer door kunt. Maar niet alleen verzekeringen die een bepaald risico of een schade afdekken vallen onder zakelijke verzekeringen, ook inkomensverzekeringen of pensioenverzekeringen vallen onder deze naam.

Een ondernemer loopt namelijk ook het risico dat hij door een ongeval of wat dan ook, niet meer kan werken en arbeidsongeschikt raakt. Dit risico is voor een startende onderneming vaak nog niet op te vangen en daarom wordt er een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. In de praktijk blijkt dat maar weinig ondernemers zo’n verzekering afsluiten omdat “men” zegt dat deze “onbetaalbaar” zijn. Hier hebben maatschappijen al jaren goede oplossingen voor dus ik zou zeggen, neem maar eens contact met ons op om je te laten informeren. Ook neemt de ondernemer vaak niet deel aan één of andere pensioenregeling, hierdoor moet hij zelf voor zijn pensioen zorgen en ook dit kan via een zakelijke verzekering.

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.