Echtscheidingsmediation

Jij en je partner hebben besloten uit elkaar te gaan en jullie willen de gevolgen hiervan op een goede en (gelijk)waardige manier regelen. Jullie zijn bereid om met elkaar te praten, maar de emoties lopen vaak hoog op. Het is soms lastig om helder na te denken en goed naar elkaar te luisteren. En dat is waar echtscheidingsmediation goed van pas kan komen. 

Wat is echtscheidingsmediation?

Echtscheidingsmediation is een vorm van bemiddeling die erop gericht is om jou en je partner te helpen om samen tot goede oplossingen te komen en afspraken te maken die voor beide partijen acceptabel zijn. 

Met behulp van een neutrale mediator kunnen jullie alle financiële, fiscale en juridische aspecten van de scheiding bespreken en jullie wensen uiten. Een mediator zorgt ervoor dat de communicatie tussen jullie soepel verloopt en dat alle relevante zaken aan de orde komen. Deze mediator begeleidt jullie ook op het emotionele vlak. 

Het proces is vrijwillig, vertrouwelijk en informeel.

De voordelen van echtscheidingsmediation

Echtscheidingsmediation geeft jullie een kans om zelf vorm te geven aan de gevolgen van de scheiding en om creatieve oplossingen te bedenken. Het is gericht op een “win-win” uitkomst, waarbij alle partijen tevreden zijn met de gemaakte afspraken. Andere voordelen zijn:
  • De kosten zijn aanzienlijk lager dan wanneer jij en je partner beiden een eigen advocaat inhuren.
  • Het proces kan heel snel gaan. Het duurt meestal weken in plaats van maanden.
  • Het geeft duidelijkheid in een onrustige, emotionele periode.

Hoe werkt het proces van echtscheidingsmediation bij Oliekan?

Wij faciliteren echtscheidingsmediation in de regio Utrecht en Culemborg. Samen met Scheiden in Utrecht zorgen wij ervoor dat je echtscheiding van A tot Z geregeld wordt. 

De mediation gesprekken kunnen bij ons op kantoor plaatsvinden, bij Scheiden in Utrecht op kantoor (in De Meern), of bij jullie thuis, net wat jullie zelf fijn vinden. De eerste stap is een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek om het proces uit te leggen en jullie wensen en zorgen te bespreken. 

Als jullie tevreden zijn over dit eerste gesprek, gaan we verder met de mediation en bespreken jullie stap voor stap alle aspecten, samen met een mediator van Scheiden in Utrecht. Denk hierbij aan alimentatie, verdeling van bezittingen, pensioenen, de woning(en) en de zorg voor de kinderen. Wanneer jullie het eens zijn over de afspraken, worden deze omgezet in een echtscheidingsconvenant en eventueel een ouderschapsplan (als jullie kinderen hebben). Een advocaat wordt dan gevraagd om op basis van deze stukken de scheiding aan te vragen bij de rechtbank. 

Scheiden in Utrecht is geregistreerd bij Mediators federatie Nederland (MfN), bij hen zijn jullie in goede handen om jullie echtscheiding op een professionele, persoonlijke en gelijkwaardige manier te regelen.

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

two bronze-colored rings

Opmaken echtscheidingsconvenant

Wat is eigenlijk een convenant? Een convenant is niets meer
Lees meer
man carrying to girls on field of red petaled flower

Opstellen van een ouderschapsplan

Als mensen, gehuwden of geregistreerd partners, gaan scheiden zijn ze
Lees meer
blue green and red plastic clothes pin

Op een (gelijk)waardige manier scheiden

Scheiden is niet altijd het leukste dat er is. Dit
Lees meer
Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat