Autoverzekering wa beperkt casco verzekering wa wa extra wa top wa mini casco

Wanneer je een auto koopt moet je die minimaal verplicht WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekeren in Nederland. Koop je een auto met een hoge waarde, dan is het slim om hier een casco dekking voor af te sluiten.

Is je auto niet meer zoveel waard, dan kan het zijn dat een casco dekking in verhouding te duur is ten opzichte van de waarde van de auto. Omdat het wel fijn is om dan toch schade zoals brand, diefstal en ruitschade uitgekeerd te krijgen, is er een beperkt casco dekking mogelijk. Deze dekking dekt net iets meer dan een WA dekking, namelijk schade door brand, diefstal, ruitbreuk/sterretje en een aanrijding met een wild dier.

Vooral ruitschade komt nog wel eens voor bij een auto en het repareren hiervan is vaak nog best een aardig bedrag aan geld. Omdat een beperkt casco dekking vaak maar een klein deel hoger is dan de WA dekking, is het aan te raden om deze optie te overwegen.

Bij een beperkt casco dekking wordt er geen eigen schade vergoed en ook geen schade die door een ander of jijzelf aan de auto is toegebracht. De maatschappij gaat de schade niet uitkeren zoals bij een casco dekking wel het geval is en zal ook geen verhaal halen bij een eventuele tegenpartij. Om die reden is het slim om een (verhaal)rechtsbijstand af te sluiten bij deze dekking. Hiermee voorkom je dat je zelf achter je geld aan moet.

Wil je hier meer over weten, neem dan eens contact met ons op. Wij kunnen de opties altijd voor je naast elkaar leggen.

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat