Autoverzekering wa wam verzekering

De autoverzekering is een ruime term van verschillende verzekeringsmogelijkheden die tot doel hebben om schade aan of veroorzaakt door de eigen auto te verzekeren.

Binnen de Europese Unie is een autoverzekering verplicht en dit is in Nederland vastgelegd in de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM). Ofwel iedereen die een auto in zijn bezit heeft en op de openbare weg komt, moet verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Hiermee worden mededeelnemers aan het verkeer beschermd voor eventuele schade die zij oplopen door de schuld van een ander.

Een autoverzekering is daarnaast uit te breiden met een dekking tegen schade van buitenaf (WA Beperkt Casco) of alle schades aan de auto (volledig casco). Tevens zijn er mogelijkheden om de inzittende extra te verzekeren, rechtsbijstand is een mogelijkheid en nog een aantal dekkingen behoren tot de mogelijkheden.

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat