Kapitaalverzekering bij leven

Een kapitaalverzekering bij leven voorziet in de behoefte om gedurende een bepaalde periode een bedrag op te bouwen waarmee bijvoorbeeld een studie kan worden betaald of de hypotheek op een woning kan worden afgelost. Een kapitaalverzekering bij leven keert dus alleen uit als je op de einddatum nog in leven bent. Als je overlijdt keert de verzekering dus ook niet uit. Deze verzekering wordt in de praktijk ook niet vaak los afgesloten maar in combinatie met een overlijdensrisicoverzekering. Samen noemt men dat dan een gemengde verzekering.

Vooraf wordt met de verzekeraar afgesproken welk bedrag er op de einddatum beschikbaar moet zijn en op basis hiervan wordt de premie bepaald. Hierbij is er de keuze voor een gegarandeerd eindbedrag, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld (deels) te beleggen en hiermee de kans op een hoger rendement te vergroten. Het kan natuurlijk ook zijn dat er een bepaalde premie beschikbaar is en op basis daarvan het eindkapitaal wordt bepaald.

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat