Lijfrenteverzekering

Regelmatig krijgen wij de vraag, wat is nu precies een lijfrenteverzekering en waar sluit ik die voor af?

Een lijfrenteverzekering kent 2 fases. Namelijk de opbouwfase en de uitkeringsfase.

In de opbouwfase wordt er een vermogen opgebouwd. Meestal gebeurt dat door het maandelijks betalen van een premie aan een verzekeraar of bank. Zij gaan met deze premie beleggen of het wordt gespaard. Op de einddatum van de overeenkomst is er een kapitaal opgebouwd. Met dat kapitaal gaan we naar de uitkeringsfase. Bij deze fase gaan we kijken naar hoe en hoelang moet de lijfrente uitgekeerd worden. Dit kan vanaf minimaal 5 jaar tot levenslang en hoeft niet bij dezelfde bank of verzekeraar als de opbouwfase plaats te vinden.

De premies van een lijfrente zijn tot op zekere hoogte aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en dat heeft tot gevolg dat de uitkering dan juist belast is. Aangezien een lijfrente vaak uitkeert na de pensioendatum is het belastingtarief bij de uitkering vaak lager dan tijdens de opbouw (aftrek van premies). Hier zit dan dus ook het voordeel.

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat