Reisverzekering doorlopend of aflopend

Een reisverzekering biedt dekking voor schades die je op kunt lopen tijdens een vakantie, zoals diefstal of verlies van bagage, geld of gemaakte zorgkosten.

Een reisverzekering is in principe bedoeld als aanvulling op een zorg -, inboedel en autoverzekering en biedt pas dekking als er geen dekking is op een andere verzekering. In het geval van medische kosten zal in 1e instantie de zorgverzekering een uitkering doen. Het kan echter zijn dat (een deel van) de gemaakte kosten in het buitenland niet worden vergoed, op dat moment kan er een beroep worden gedaan op de reisverzekering.

Hetzelfde geldt in principe voor schade of verlies / diefstal van spullen. In sommige gevallen is er (een aanvullende) dekking op de inboedelverzekering, waar de kosten al op vergoed worden, zo niet, dan kan je een reisverzekering aanspreken.

In het geval van de autoverzekering is de aanvulling van een reisverzekering beperkt. Hier gaat het vooral om het regelen van een vervangend bestuurder wanneer deze niet meer kan rijden of bijvoorbeeld het opsturen van onderdelen om de auto weer te repareren. Mocht er een pechhulp dekking op de auto aanwezig zijn, dan gaat deze voor.

Qua dekking is er geen verschil in een kortlopende of doorlopende polis, mits de juiste rubrieken van de verzekeringen worden aangevinkt. Hiervoor kunnen wij je uiteraard goed informeren.

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat