Risicoverzekering

Veel van jullie zullen deze polis herkennen in de vorm van de overlijdensrisicoverzekering die bijvoorbeeld is afgesloten bij de hypotheek.

Bij een risicoverzekering wordt een bedrag verzekerd welke tot uitkering komt bij het overlijden van één of beide verzekerden tijdens de looptijd van de verzekering. Vaak wordt deze, zoals hierboven aangegeven, afgesloten bij de hypotheek om (een deel van) de schuld af te lossen wanneer één van de twee of beide verzekerden komen te overlijden.

Het doel van deze polis in combinatie met de hypotheek is om ervoor te zorgen dat degene die achterblijft of eventuele kinderen zonder problemen in de woning kunnen blijven wonen. Deze periode is al heftig genoeg, het is op deze manier te voorkomen dat er ook nog extra problemen ontstaan met betrekking tot de hypotheek.

Een risicoverzekering kan ook los worden afgesloten, vaak wordt het dan gebruikt voor de betaling van een begrafenis of voor een aanvullende uitkering aan de erfgenamen om een bepaalde periode mee vooruit te kunnen.

Belangrijk is wel dat een risicoverzekering wordt afgesloten voor een bepaalde looptijd (vaak 30 jaar) en deze geen waarde opbouwt. Er komt geen geldbedrag vrij aan het eind van de looptijd of wanneer de polis tussentijds wordt beëindigd.

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat