Unit-Linked verzekering

Een unit-linked verzekering is te vergelijken met de kapitaalverzekering bij leven. Het doel van deze verzekering is het opbouwen van kapitaal voor een bepaald doel zoals een dure studie of een wereldreis.

Het grote verschil met een kapitaalverzekering bij leven is het feit dat bij een unit-linked verzekering alleen de mogelijkheid bestaat om te beleggen. Ook bij deze verzekering wordt premie betaald aan de maatschappij, die in 1e instantie kosten en risicopremie hier vanaf haalt. Met het overige bedrag wordt belegd in fondsen om hiermee kapitaal op te bouwen. Deze fondsen zijn zelf aan te geven en kunnen bestaan uit aandelen, obligaties of een combinatie hiervan.

Omdat dit een polis is die volledig belegt, is het belangrijk om te realiseren dat de uitkering niet gegarandeerd is. Op het moment dat de beurs goed draait, zal dit zorgen voor een hoog rendement, als de beurs in elkaar zakt, zal dit negatieve gevolgen hebben voor de opbouw en de waarde.

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat