Pensioenverzekering voor werkgevers

Als werkgever wil je natuurlijk goed voor je personeel zorgen. Je investeert in de lange termijn. Daar hoort vaak ook een goede pensioenregeling bij. Er zijn verschillende soorten regelingen. Als werkgever is het belangrijk dat deze transparant en efficiënt afgesloten worden, zonder dat je voor verrassingen komt te staan. Oliekan Financiële Diensten is de onafhankelijke partner voor werkgevers.

Is een pensioenregeling verplicht voor mijn werknemers?

Als werkgever ben je wettelijk niet verplicht om een pensioenregeling te faciliteren voor jouw werknemers. Sommige bedrijfstakken hebben een verplichte deelname aan een pensioenfonds. Dat is het geval wanneer jouw organisatie onder een bepaalde CAO valt en de pensioenregeling daarin verplicht wordt gesteld. 

De verschillende pensioenregelingen als werkgever

Valt jouw organisatie niet onder een verplichte pensioenregeling? Dan kun je zelf bepalen of je pensioen aanbiedt aan je werknemers en hoe deze pensioenregeling eruitziet. Vaak is een goede pensioenregeling een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor werknemers. Bij een pensioenregeling komen er heel veel vragen bovendrijven, zoals: wie is de uitvoerder van het pensioen? Wie betaalt de premie? Hoe hoog wordt die premie? Hoe zeker is het pensioen voor de werknemer? Hoe zit het met de nabestaanden? Wat gebeurt er bij een loonsverhoging? Wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid? etc Allemaal hele logische vragen waar best veel antwoorden op mogelijk zijn. Er zijn dan heel heel veel keuzes te maken. Al deze vragen zullen aan bod komen tijdens het offertetraject. 

De voordelen van onafhankelijk pensioenadvies voor werkgevers

Om te bepalen wat passend is voor jouw organisatie en om alle bovengenoemde vragen goed te kunnen beantwoorden is het aan te raden om je te laten adviseren door een onafhankelijk pensioenadviseur. Een onafhankelijke pensioenadviseur heeft de volgende voordelen:

  • Wij werken samen met een groot aantal pensioenfondsen en pensioenverzekeraars.
  • Wij kijken naar de beste voorwaarden en dekking in combinatie met een scherpe premie.
  • Wij zijn betrokken bij het gehele traject. Wij zien onszelf niet alleen als vergelijker en adviseur, maar ondersteunen ook bij de communicatie richting jouw werknemers en zullen het aanspreekpunt blijven zolang het pensioencontract via onze bemiddeling loopt.

Ben jij op zoek naar de beste pensioenregeling voor jouw organisatie en jouw werknemers? Oliekan Financiële Diensten geeft een volledig en onafhankelijk pensioenadvies. Wij komen graag in contact om te kijken of wij iets voor jou kunnen betekenen. Neem direct contact op via het vragenformulier. 

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat