Woonhuisverzekering (opstal)

Een woning is een kostbaar bezit. Het is daarom belangrijk om deze goed te verzekeren. Daarbij is deze verzekering voor een koopwoning een verplichting vanuit de hypotheekverstrekker. Met de woonhuisverzekering via Oliekan wordt jouw woning verzekerd tegen de gevolgen van schade aan de woning. Onder deze woonhuisverzekering vallen alle zaken die eigendom zijn en aard en nagelvast aan de woning of grond is verbonden. Denk hierbij niet alleen aan de woning zelf, maar ook de schuur of een stenen vloer en de keuken.

Dekkingsvormen woonhuisverzekering (opstal)
Er wordt door verzekeraars over het algemeen onderscheid gemaakt tussen de dekkingsvormen van een woonhuisverzekering, namelijk:

  • Extra uitgebreid verzekerd.
  • All risk verzekerd.

Bij een extra uitgebreide dekking staan alle zaken die verzekerd zijn in de polisvoorwaarden. Bij een all risk dekking is in principe alles verzekerd, behalve hetgeen wat in de polisvoorwaarden wordt uitgesloten.

De kosten van de woonhuisverzekering
De hoogte van de premie is van een aantal factoren afhankelijk, bijvoorbeeld:

  • Hoe is de woning gebouwd (hout, steen, pannendak, riet)?
  • Wat is de staat van het onderhoud?
  • Wat is de herbouwwaarde?
  • Waar staat de woning (woonplaats)?
  • Wat is de hoogte van je eigen risico?
  • Gaat het om een bijzonder pand, zoals een monument?

Oliekan werkt nauw samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen om voor ieders persoonlijke situatie de beste verzekering te kunnen bieden. Wij komen graag in contact om te kijken of wij iets voor jou kunnen betekenen. Neem direct contact op via het vragen formulier. Eerst nog meer informatie lezen over de woonhuisverzekering (opstalverzekering)? Lees dan dit artikel.

Vragen stellen?

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

Oliekan Financiele Diensten

Oliekan Financiele Diensten

Normaal gesproken reactie binnen 4 uur

I will be back soon

Oliekan Financiele Diensten
Begin een gesprek via:
chat